Sneeuwballen

      Geen reacties op Sneeuwballen

 

Sneeuwballen

Recept categorie Chocolade
Keuken: Nederlandse keuken
Extra info Kerst
Porties 6 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 2 eiwitten
  • 125 gr poedersuiker gezeefd + om te bestuiven
  • 150 gr suiker
  • 75 gr witte chocolade
  • kaneel
  • 1 eetlepel sinaasappelikeur

extra nodig:

Hoe maak ik het klaar?

  1. Eiwitten stijf kloppen. Poedersuiker en sinaasappellikeur erdoor kloppen totdat pieken blijven
  2. staan. Oven voorverwarmen op 120 èC. Met ijsbolletjestang bollen op bakpapier scheppen (tang
  3. tussendoor steeds in koud water dopen). Met lepel pieken op bollen maken. Bollen in oven in ñ 1
  4. 1/2 uur droog bakken. Op taartrooster laten afkoelen. 1/2 dl water met suiker al roerend op zacht
  5. vuur verwarmen tot suiker oplost. Bollen op sat‚prikkers steken en ronde kant van bollen met
  6. suikerstroop bestrijken. Hard laten worden. Witte chocolade au bain-marie smelten. Op platte
  7. kanten van bollen strijken en steeds 2 bollen tegen elkaar aanplakken. In koelkast laten opstijven.
  8. Sneeuwballen royaal met poedersuiker en snufje kaneel bestuiven.

Tips / Opmerkingen

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.