Sneeuwballen

      Geen reacties op Sneeuwballen

 

Print

Sneeuwballen

Categorie Chocolade
Keuken Nederlandse keuken
Keyword Kerst
porties 6 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 2 eiwitten
  • 125 gr poedersuiker gezeefd + om te bestuiven
  • 150 gr suiker
  • 75 gr witte chocolade
  • kaneel
  • 1 eetlepel sinaasappelikeur

extra nodig:

Hoe maak ik het klaar:

  • Eiwitten stijf kloppen. Poedersuiker en sinaasappellikeur erdoor kloppen totdat pieken blijven
  • staan. Oven voorverwarmen op 120 èC. Met ijsbolletjestang bollen op bakpapier scheppen (tang
  • tussendoor steeds in koud water dopen). Met lepel pieken op bollen maken. Bollen in oven in ñ 1
  • 1/2 uur droog bakken. Op taartrooster laten afkoelen. 1/2 dl water met suiker al roerend op zacht
  • vuur verwarmen tot suiker oplost. Bollen op sat‚prikkers steken en ronde kant van bollen met
  • suikerstroop bestrijken. Hard laten worden. Witte chocolade au bain-marie smelten. Op platte
  • kanten van bollen strijken en steeds 2 bollen tegen elkaar aanplakken. In koelkast laten opstijven.
  • Sneeuwballen royaal met poedersuiker en snufje kaneel bestuiven.

Tips / Opmerkingen

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.