Sneeuwmantaart

      Reacties uitgeschakeld voor Sneeuwmantaart

Sneeuwmantaart

Heteluchtoven: 150 graden Celsius

Baktijd: ongeveer 30 minuten

Recept categorie Gerecht met fruit, Taart
Extra info Kerst
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

Voor het deeg:

  • 1 blik vruchtencocktail (410 gram)
  • 125 ml olie
  • 6 eierdooiers
  • 6 eiwitten
  • 120 gram poedersuiker
  • 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
  • 125 ml vruchtensap
  • 120 gram suiker
  • 370 gram meel
  • 1 zakje Dr. Oetker Backin

Voor de vulling:

  • 250 gram magere kwark (10%)
  • 250 gram zure room
  • 100 gram poedersuiker
  • 6 blaadjes gelatine
  • sap van 1 sinaasappel
  • bisquitkruimels
  • 250 ml room

Om te bestrooien en om te versieren:

  • 100 gram kokos
  • enkele gedroogde pruimen
  • biscuitkruimels
  • beetje sinaasappelsap
  • beetje kokos
  • biscuitkruimels
  • 1 cocktailkers
  • beetje gesmolten pure chocolade

Om te bestrijken:

  • een beetje bosbessenjam

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven voor. 

  2. De vruchtencocktail goed laten uitlekken en met een stukje keukenpapier droogdeppen. 

  3. Van het sap 125 ml afmeten en dit aan de olie toevoegen.

  4. De eierdooiers met de poedersuiker en de vanillesuiker romig mixen.

  5. Het vruchtensap-oliemengsel kort er doorheen roeren. 

  6. Klop vervolgens de eiwitten stijf en voeg ondertussen beetje bij beetje de suiker toe. 

  7. Roer dit voorzichtig door het eierdooiermengsel. 

  8. Meng het meel met de Backin. 

  9. Zeef dit boven het eierdooiermengsel en schep het er doorheen. 

  10. Strijk het deeg gelijkmatig op een ingevette, met meel bestoven bakplaat (30 x 35 cm).

  11. De bakplaat net onder het midden in de voorverwarmde oven schuiven en het geheel in ca. 30 minuten bakken. 

  12. Voor de sneeuwman een papierensjabloon op het afgekoelde biscuit leggen. 

  13. Met een scherp mes de contouren uitsnijden en de rest van de biscuit verkruimelen.

  14. verkruimelen. De biscuitsneeuwman met een lang mes voorzichtig van de bakplaat losmaken. 

  15. Eén keer doorsnijden en de bodem met jam bestrijken.

  16. Voor de vulling kwark, zure room en poedersuiker goed door elkaar roeren.

  17. De gelatine volgens voorschrift op de verpakking bereiden en met sinaasappelsap opwarmen en goed erdoor roeren. 

  18. De helft van de biscuitkruimels erdoor roeren. 

  19. Room stijf kloppen en er doorheen scheppen.

  20. De helft van de vulling erop smeren.

  21. De vruchtencocktail daarop verdelen, het bovenste deel van de biscuitsneeuwman hierop leggen en gelijkmatig aandrukken. 

  22. De overige vulling daarop verdelen. 

  23. Met een deegschraper de vulling volgens de contouren van de sneeuwman licht koepelvormig uitstrijken. 

  24. Met kokos bestrooien en de gedroogde pruimen als ogen en knopen in de sneeuwman drukken.

  25. Voor de neus en handen wat biscuitkruimels met sinaasappelsap tot een kneedbaar deeg kneden. 

  26. Neus en handen vormen en aan de sneeuwman plakken. 

  27. De handen met kokos bestrooien. 

  28. De (gehalveerde) cocktailkers als mond op de sneeuwman leggen. 

  29. Voor de hoed de overige biscuitkruimels tot een kneedbaar deeg kneden. 

  30. Vorm daaruit de hoed en bestrijk deze met de gesmolten pure chocolade.

  31. Bewaar de sneeuwmantaart in de koelkast totdat deze geserveerd wordt.