Sneeuwmantaart

      Reacties uitgeschakeld voor Sneeuwmantaart

Sneeuwmantaart

Heteluchtoven: 150 graden Celsius
Baktijd: ongeveer 30 minuten
Recept printen Pin
Recept categorie: met fruit/ Taart
Dieët / Speciale gelegenheid: Kerst
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

Voor het deeg:

  • 1 blik vruchtencocktail ((410 gram))
  • 125 ml olie
  • 6 ei
  • 6 ei
  • 120 gram poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 125 ml vruchtensap
  • 120 gram suiker
  • 370 gram meel
  • 1 zakje Dr. Oetker Backin

Voor de vulling:

  • 250 gram magere kwark ((10%))
  • 250 gram zure room
  • 100 gram poedersuiker
  • 6 blaadjes gelatine
  • sap van 1 sinaasappel
  • bisquitkruimels
  • 250 ml room

Om te bestrooien en om te versieren:

  • 100 gram kokos
  • enkele gedroogde pruimen
  • biscuitkruimels
  • beetje sinaasappelsap
  • beetje kokos
  • biscuitkruimels
  • 1 cocktailkers
  • chocola

Om te bestrijken:

  • een beetje bosbessenjam

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de oven voor. 
  • De vruchtencocktail goed laten uitlekken en met een stukje keukenpapier droogdeppen. 
  • Van het sap 125 ml afmeten en dit aan de olie toevoegen.
  • De eierdooiers met de poedersuiker en de vanillesuiker romig mixen.
  • Het vruchtensap-oliemengsel kort er doorheen roeren. 
  • Klop vervolgens de eiwitten stijf en voeg ondertussen beetje bij beetje de suiker toe. 
  • Roer dit voorzichtig door het eierdooiermengsel. 
  • Meng het meel met de Backin. 
  • Zeef dit boven het eierdooiermengsel en schep het er doorheen. 
  • Strijk het deeg gelijkmatig op een ingevette, met meel bestoven bakplaat (30 x 35 cm).
  • De bakplaat net onder het midden in de voorverwarmde oven schuiven en het geheel in ca. 30 minuten bakken. 
  • Voor de sneeuwman een papierensjabloon op het afgekoelde biscuit leggen. 
  • Met een scherp mes de contouren uitsnijden en de rest van de biscuit verkruimelen.
  • verkruimelen. De biscuitsneeuwman met een lang mes voorzichtig van de bakplaat losmaken. 
  • Eén keer doorsnijden en de bodem met jam bestrijken.
  • Voor de vulling kwark, zure room en poedersuiker goed door elkaar roeren.
  • De gelatine volgens voorschrift op de verpakking bereiden en met sinaasappelsap opwarmen en goed erdoor roeren. 
  • De helft van de biscuitkruimels erdoor roeren. 
  • Room stijf kloppen en er doorheen scheppen.
  • De helft van de vulling erop smeren.
  • De vruchtencocktail daarop verdelen, het bovenste deel van de biscuitsneeuwman hierop leggen en gelijkmatig aandrukken. 
  • De overige vulling daarop verdelen. 
  • Met een deegschraper de vulling volgens de contouren van de sneeuwman licht koepelvormig uitstrijken. 
  • Met kokos bestrooien en de gedroogde pruimen als ogen en knopen in de sneeuwman drukken.
  • Voor de neus en handen wat biscuitkruimels met sinaasappelsap tot een kneedbaar deeg kneden. 
  • Neus en handen vormen en aan de sneeuwman plakken. 
  • De handen met kokos bestrooien. 
  • De (gehalveerde) cocktailkers als mond op de sneeuwman leggen. 
  • Voor de hoed de overige biscuitkruimels tot een kneedbaar deeg kneden. 
  • Vorm daaruit de hoed en bestrijk deze met de gesmolten pure chocolade.
  • Bewaar de sneeuwmantaart in de koelkast totdat deze geserveerd wordt.