Snelle stamppot met Chinese kool en taugé

      Reacties uitgeschakeld voor Snelle stamppot met Chinese kool en taugé

 

Snelle stamppot met Chinese kool en taugé

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met kaas, Stamppot
Porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 100 gr taugé
  • 300 gr belegen Goudse kaas
  • 1 pakje aardappelpuree
  • 1 tablet groentebouillon
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 500 gr gesneden Chinese kool
  • 3 eetlepels gefruite uitjes
  • 1 blikje ananas blokjes
  • 1 blikje mandarijntjes
  • zout
  • versgemalen peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Was de taugé en maak hem schoon.
  2. Snijd de kaas in kleine blokjes.
  3. Maak de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. Verkruimel het bouillontablet erboven en roer door tot het tablet geheel is opgelost.
  5. Voeg het kerriepoeder, de taugé, de kaas, de Chinese kool en de gefruite uitjes toe, schep alles door elkaar en warm het kort door.

  6. Verwarm in een steelpan de ananasblokjes en de mandarijntjes in eigen sap en laat ze in een zeef uitlekken (het sap wordt niet gebruikt).

  7. Schep de helft van de vruchten voorzichtig door de stamppot en breng op smaak met zout en peper.

  8. Schep de stamppot in een schaal, schep de rest van de vruchten erop en serveer direct.