
Snelle zalmsalade op kruiden ciabatta
Porties 4 personen
Wat gaat er in?
- 150 g zalm
- Kwark
- 1 limoen
- Peper en zout
Benodigdheden:
- Kruiden ciabatta
- 2 stuks little gem
- Olijfolie
- Rode ui
- Dille om te garneren
Hoe maak ik het klaar?
-
Leg de zalm in een ingevette stoomovenpan met gaatjes en schuif in de stoomoven.
-
Stand: koken universeel Temperatuur: 75°C Tijd: 8 minuten
-
Laat de zalm afkoelen en meng in een kom met wat kwark tot een smeuïge salade.
-
Breng de salade op smaak met wat limoenrasp, peper en zout.
-
Bewaar tot serveren in de koelkast.
Serveren:
-
Pel de rode ui en snijd in dunne halve ringen.
-
Spoel deze af onder koud water.
-
Snijd mooie plakken van de kruiden ciabatta.
-
Maak de little gem aan met wat olijfolie, peper en zout.
-
Leg op het brood wat little gem sla.
-
Verdeel hierover de zalmsalade en garneer met de rode ui en een takje dille.