Soep met garnalenballetjes

      Reacties uitgeschakeld voor Soep met garnalenballetjes

Soep met garnalenballetjes

Recept printen
Recept categorie: Soepen/ Zeevruchten
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 225 gr verse garnalen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 koriander
  • 1/4 theelepel zout
  • peper
  • 1 licht geklutst ei
  • 2 theelepels meel
  • 6 gedroogde zwarte paddestoelen
  • 50 gr tahoe
  • 2 lenteui
  • 1 1/2 liter heldere kippenbouillon
  • 2 theelepels vissaus
  • versgehakte koriander

Hoe maak ik het klaar:

  • Pel de garnalen en maal ze met een vleesmolen fijn.
  • Kneus de knoflook en de korianderwortel en doe ze samen met de gemalen garnalen, zout, versgemalen peper, de eieren en het meel in een mengkom.
  • Meng het geheel goed en draai er kleine balletjes van.
  • Was de paddestoelen met koud water en laat ze 40 minuten in een pan met warm water weken.
  • Verwijder de harde stammen en hak de hoeden in kleine stukken. snijd de tahoe in plakken en de lente-uitjes in stukken van 30 mm.
  • Giet de kippenbouillon in een diepe pan, voeg de garnalenballetjes en de vissaus toe en breng het geheel aan de kook.
  • Temper het vuur en laat het geheel 30 minuten sudderen.
  • Voeg dan de paddestoelen toe en laat het nog 10 minuten koken.
  • Voeg tenslotte de tahoe en de lente-uitjes toe, roer alles goed door elkaar en laat het nog 2 minuten verder koken.
  • Giet de soep in een terrine en garneer met de versgehakte korianderbladeren.