Soep van verse krab met gember

      Reacties uitgeschakeld voor Soep van verse krab met gember

 

Soep van verse krab met gember

Recept categorie Gerecht met vis, Soepen
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 wortel geschrapt en zeer fijn gehakt
  • 1 ui gepeld en gehakt
  • 1/2 prei schoongemaakt en gehakt
  • 1 laurierblad
  • 2 verse krab
  • 1 liter visbouillon
  • een stuk verse gemberwortel van 2 1/2 cm geschild en geraspt
  • 1 eetlepel Chinese rijstwijn of droge sherry (naar keuze)
  • zout
  • witte peper uit de molen

Voor de garnering:

  • een takje peterselie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak eerst een groentebouillon door de wortel, ui, prei, laurier en een
  2. beetje zout in ruim water aan de kook te brengen.
  3. Laat dit op laag vuur even trekken en voeg dan de krabben toe.
  4. Laat levende krab 20 minuten flink doorkoken. Verwarm gekookte krab slechts 10 minuten goed.

  5. Neem de krabben uit het nat, laat ze afkoelen en breek de scharen eraf.
  6. Open ze en neem het vlees eruit.
  7. Doe hetzelfde met de schalen.
  8. Haal alle kraakbeentjes en gekleurde stukjes krab eraf en doe die weg.
  9. Breng de visbouillon aan de kook, voeg de gember, rijstwijn of sherry, en wat zout  versgemalen peper toe en doe er de in stukken verdeelde krab bij.

  10. Schep de soep in verwarmde kommen, garneer met een toefje peterselie en
  11. Dien direct op.