Soep van verse krab met gember

      Reacties uitgeschakeld voor Soep van verse krab met gember

 

Soep van verse krab met gember

Print
Categorie: Gerecht met vis, Soepen
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 1 wortel geschrapt en zeer fijn gehakt
  • 1 ui gepeld en gehakt
  • 1/2 prei schoongemaakt en gehakt
  • 1 laurierblad
  • 2 verse krab
  • 1 liter visbouillon
  • een stuk verse gemberwortel van 2 1/2 cm geschild en geraspt
  • 1 eetlepel Chinese rijstwijn of droge sherry (naar keuze)
  • zout
  • witte peper uit de molen

Voor de garnering:

  • een takje peterselie

Bereidingswijze

  • Maak eerst een groentebouillon door de wortel, ui, prei, laurier en een
  • beetje zout in ruim water aan de kook te brengen.
  • Laat dit op laag vuur even trekken en voeg dan de krabben toe.
  • Laat levende krab 20 minuten flink doorkoken. Verwarm gekookte krab slechts 10 minuten goed.
  • Neem de krabben uit het nat, laat ze afkoelen en breek de scharen eraf.
  • Open ze en neem het vlees eruit.
  • Doe hetzelfde met de schalen.
  • Haal alle kraakbeentjes en gekleurde stukjes krab eraf en doe die weg.
  • Breng de visbouillon aan de kook, voeg de gember, rijstwijn of sherry, en wat zout  versgemalen peper toe en doe er de in stukken verdeelde krab bij.
  • Schep de soep in verwarmde kommen, garneer met een toefje peterselie en
  • Dien direct op.