Soezen met frambozenroom

      Geen reacties op Soezen met frambozenroom

Soezen met frambozenroom

Recept printen
Recept categorie: Gebak/ met fruit
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4
Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 2 ei
  • 125 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels frambozenjam
  • 2 eetlepels framboise ((frambozenlikeur, slijter))
  • ½ limoen (geperst en geraspt)
  • 50 gram poedersuiker

Hoe maak ik het klaar:

  • Oven voorverwarmen op 200 °C. 
  • In pan met dikke bodem 100 ml water met boter en mespunt zout aan de kook brengen. 
  • Bloem in een keer toevoegen en op laag vuur doorroeren tot deeg als bal van pan loslaat. 
  • Pan van vuur nemen en deeg iets laten afkoelen. 
  • Met mixer eieren een voor een door deeg kloppen. 
  • Blijven kloppen tot samenhangend, glanzend deeg ontstaat. 
  • Bakplaat bekleden met bakpapier. 
  • Met behulp van twee natte eetlepels 8 bergjes deeg op bakplaat scheppen, op enige afstand van elkaar. 
  • Soezen in midden van oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken (de soezen laten dan makkelijk los en voelen licht aan). 
  • Soezen met ovendeur op kier 5 minuten laten afkoelen. 
  • Soezen uit de oven nemen en horizontaal inknippen, zodat stoom kan verdampen.
  • Met mixer slagroom met vanillesuiker stijfkloppen. 
  • Jam, 1 eetlepel likeur, limoensap en -rasp door slagroom mengen. 
  • Afgekoelde soezen vullen met frambozenroom. 
  • Poedersuiker in kom doen en geleidelijk 1 eetlepel likeur erdoor roeren, tot dikke pasta ontstaat. 
  • Soezen bestrijken met glazuur.
  • Tip: Vervang de jam door tot moes geprakt fruit, zoals frambozen, aardbeien of banaan.