Soft shellkrab

      Geen reacties op Soft shellkrab

 

Soft shellkrab

in tempurabeslag met wasabi dip
Print
Categorie: Gerecht met vis, Hapjes, Tapas
Keuken: Nederlandse keuken, Spaanse keuken
porties: 4 personen

ingrediënten

Voor de krab

  • 4 soft shell krabjes
  • 4 bananenbladeren
  • 4 schijfjes citroen

Voor het tempurabeslag

  • 3 eieren
  • 165 gram bloem
  • 500 ml water ijskoud

Voor de wasabi dip

  • 20 gram wasabipasta
  • 5 ml Olijfolie
  • 100 gram mayonaise

Bereidingswijze

  • Meng voor het tempura beslag de bloem met het water tot een gladde massa.
  • Voeg de eieren toe er roer goed door
  • Breng op smaak met zout en peper
  • Meng voor de wasabidip alle ingrediënten door elkaar en breng krabjes door het beslag en laat uitlekken.
  • Frituur de krabjes op 180 graden totdat ze lekker krokant en mooi bruin van kleur zijn.
  • Vouw voor de opmaak van het bord het bananenblad dubbel (niet plat drukken) leg er de soft shell krab tegenaan, ze er ene tip met wasabidip erbij en leg tot slot een schijf citroen op de krab