Sopa de pescadora

      Reacties uitgeschakeld voor Sopa de pescadora

 

Sopa de pescadora

vissoep)
Recept printen
Recept categorie: met vis/ Soepen
Land van herkomst: Spanje
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 3 tong filets
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 gepelde hardgekookte ei
  • 4 oudbakken witte boterhammen (zonder korst)
  • 50 gr gepelde gekookte garnalen
  • 6 kleingesneden sjalotjes
  • 1 middelgrote gesnipperde ui
  • 1/2 theelepel basilicum
  • 50 gr gepelde fijngehakte amandelen
  • 1 bosje zeer fijngehakte peterselie
  • peper
  • soja
  • worcestershiresaus

Hoe maak ik het klaar:

  • Strooi weinig zout op de vis.
  • Maak de olie warm in de koekepan en bak daarin de vis of de filets op een niet al te hoog gedraaide warmtebron gaar en heel licht van kleur.
  • Neem dan de pan van de warmtebron.
  • Breng in een soeppan 1 liter water aan de kook.
  • Maak intussen de eieren met een vork fijn.
  • Verbrokkel het brood.
  • Doe de eieren, het brood, de garnalen, de sjalotjes en de basilicum in het kokende water en houd dat 10-15 minuten tegen de kook aan.
  • Zet een zeef op een kom, schenk de inhoud van de pan door een zeef en doe de gezeefde vloeistof weer in de soeppan.
  • Doe daar de garnalen en de vis of filets in.
  • Maak de bestanddelen uit de zeef met een mixer of in de mengbeker zeer fijn en roer er 3 dl warm water door.
  • Doe deze puree met de inhoud van de koekepan, de amandelen en de peterselie in de soeppan.
  • Laat de vis goed warm worden.
  • Proef de soep en voeg naar smaak worcestershiresaus, peper, zout of soja toe.
  • Geef bij deze soep geroosterde witte boterhammen.
  • Leg in elk soepbord een boterham en schep daar de soep op.