Sopa de pescadora

      Reacties uitgeschakeld voor Sopa de pescadora

 

Sopa de pescadora

vissoep)

Recept categorie Gerecht met vis, Soepen
Keuken: Spaanse keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 3 tong filets
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 gepelde hardgekookte eieren
  • 4 oudbakken witte boterhammen zonder korst
  • 50 gr gepelde gekookte garnalen
  • 6 kleingesneden sjalotjes
  • 1 middelgrote gesnipperde ui
  • 1/2 theelepel basilicum
  • 50 gr gepelde fijngehakte amandelen
  • 1 bosje zeer fijngehakte peterselie
  • peper
  • soja
  • worcestershiresaus

Hoe maak ik het klaar?

  1. Strooi weinig zout op de vis.
  2. Maak de olie warm in de koekepan en bak daarin de vis of de filets op een niet al te hoog gedraaide warmtebron gaar en heel licht van kleur.

  3. Neem dan de pan van de warmtebron.
  4. Breng in een soeppan 1 liter water aan de kook.
  5. Maak intussen de eieren met een vork fijn.
  6. Verbrokkel het brood.
  7. Doe de eieren, het brood, de garnalen, de sjalotjes en de basilicum in het kokende water en houd dat 10-15 minuten tegen de kook aan.

  8. Zet een zeef op een kom, schenk de inhoud van de pan door een zeef en doe de gezeefde vloeistof weer in de soeppan.

  9. Doe daar de garnalen en de vis of filets in.
  10. Maak de bestanddelen uit de zeef met een mixer of in de mengbeker zeer fijn en roer er 3 dl warm water door.

  11. Doe deze puree met de inhoud van de koekepan, de amandelen en de peterselie in de soeppan.

  12. Laat de vis goed warm worden.
  13. Proef de soep en voeg naar smaak worcestershiresaus, peper, zout of soja toe.
  14. Geef bij deze soep geroosterde witte boterhammen.
  15. Leg in elk soepbord een boterham en schep daar de soep op.