Soupa avgolemono

      Reacties uitgeschakeld voor Soupa avgolemono

Soupa avgolemono

soep met ei en citroen
Recept printen
Recept categorie: Soepen
Land van herkomst: Griekenland
Dieët / Speciale gelegenheid: Pasen
Porties: 8
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 2 liter kippenbouillon
  • 3/4 kop rijst
  • vermicelli (of een andere pastasoort of rijst)
  • 3 ei
  • citroensap
  • 1/2 theelepel zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Breng de kippenbouillon aan de kook.
  • Doe de rijst of vermicelli erbij en laat 15 minuten doorkoken.
  • Klop intussen de eieren schuimig.
  • Voeg er langzaam het citroensap aan toe onder voortdurend kloppen.
  • Giet er dan 3-4 koppen bouillon bij, met een eetlepel per keer en blijf kloppen.
  • Haal de rest van de bouillon van het vuur en klop het eimengsel erdoor.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper en dien direkt op.