Spaanse aardappel omelet met chorizo

      Reacties uitgeschakeld voor Spaanse aardappel omelet met chorizo

Spaanse aardappel omelet met chorizo

Recept categorie Gerecht met ei, Gerecht met vlees
Keuken: Spaanse keuken
Totaal tijd 1 Uur
Porties 8 personen
Calorieën 170 kcal
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 200 gram vastkokende aardappels in dunne plakjes
  • 1 grote ui grof gesnipperd
  • 125 gram chorizo in plakjes
  • 1 zoete puntpaprika in blokjes
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 teen knoflook geperst

Hoe maak ik het klaar?

Voorbereiden:

  1. In een koekenpan met antiaanbaklaag uien aardappel al

    omscheppend op matig hoog vuur 5 minuten bakken. Paprika en chorizo erdoor scheppen en alles op matig vuur in nog enkele minuten gaar bakken.

  2. Intussen in een kom eieren loskloppen met paprikapoeder, knoflook en zout en peper naar smaak. Het eimengsel bij het aardappelmengsel in de koekenpan schenken. De pan iets schuin houden en draaien, zodat het eimengsel gelijkmatig tussen aardappelplakjes verdeeld wordt. Met een spatel aardappelplakjes in het ei drukken. De omelet op laag vuur in 5 minuten gaar en goudbruin bakken.

  3. Een groot bord of deksel op de omelet leggen. De koekenpan keren en de omelet op het bord of deksel laten glijden. De omelet met de ongebakken kant in de pan laten glijden en in 2-3 minuten goudbruin bakken. De omelet op een platte schaal schuiven en laten afkoelen. De aardappelomelet in kleine puntjes snijden.

Voedingsfeiten
Spaanse aardappel omelet met chorizo
Hoeveelheid per portie
Calorieën 170 Calorieën van vet 117
% Dagelijkse waarde*
Totaal vet 13g 20%
Totaal koolhydraten 6g 2%
Eiwit 7g 14%
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.