Spaanse aardappeltortilla

      Geen reacties op Spaanse aardappeltortilla
Spaanse aardappeltortilla
Print

Spaanse aardappeltortilla

Categorie Koude Hapjes, Tortilla's
Keuken Spaanse keuken
Keyword Vegetarisch
porties 4 personen
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in:

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de aardappelen, was ze en dep ze droog. Snijd de aardappelen in plakjes van 3-4 mm. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook.
  • Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de helft van de aardappelen goudbruin en gaar.
  • Voeg tegen het einde van de baktijd de helft van de ui en de knoflook toe en bak ze, zonder te kleuren, 2 minuten mee.
  • Schep de aardappelen uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Bak de rest van de aardappelen, de ui en de knoflook op dezelfde manier.
  • Klop in een kom de eieren los en schep de gebakken aardappelen erdoorheen.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Verhit 3 eetlepels olijfolie in de koekenpan en voeg het aardappel-eimengsel toe.
  • Bak de tortilla op laag vuur tot de onderkant goudbruin is en de bovenkant bijna gestold is.
  • Keer de tortilla met een deksel en bak ook de andere kant goudbruin.
  • Laat de tortilla 10 minuten in de pan rusten.
  • De structuur wordt dan steviger waardoor de tortilla gemakkelijker in mooie punten te snijden is.
  • Snijd de tortilla in punten.

Tips / Opmerkingen

Lekker om de tortillapuntjes als (koud) hapje te serveren met een plakje serranoham.
Steek de ham met een prikker vast op de tortilla