Spaanse mosselsoep

      Geen reacties op Spaanse mosselsoep

 

Spaanse mosselsoep

Recept categorie Gerecht met vis, Soepen
Keuken: Spaanse keuken
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 750 gr gekookte mosselen
  • 4 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el olie
  • 500 gr ontvelde tomaten
  • zout
  • peper
  • suiker
  • 15 druppels tabasco
  • 1 mespunt tijm
  • 1 mespunt oregano
  • 1/2 liter witte wijn
  • 20 gevulde Spaanse olijven
  • 1 glas sherry
  • 1/2 bosje bieslok
  • 1/4 liter crème fraîche

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak de uien schoon en snipper ze fijn; pers de knoflook uit.
  2. Fruit de uien en de knoflook in de hete olie.
  3. Voeg de tomaten, 1 kop water en de kruiden toe en laat het geheel 15
  4. minuten koken.
  5. Vul op met witte wijn en voeg de mosselen toe.
  6. Snijd de olijven in schijfjes, hak de bieslook fijn en roer alles in
  7. de soep.
  8. Breng de soep op smaak en roer er de crème fraîche onder.