Spaanse salade van nieuwe krieltjes

      Reacties uitgeschakeld voor Spaanse salade van nieuwe krieltjes

 

Spaanse salade van nieuwe krieltjes

Recept categorie Barbeque, Salades
Keuken: Spaanse keuken
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 450 gr  nieuwe krieltjes
  • 3 eetlepels  olijfolie
  • 1 eetlepel  wijnazijn
  • zout
  • versgemalen witte peper
  • 3 fijngesnipperde bosuitjes  (bewaar het groen)
  • 1 rood pepertje van zaad ontdaan en zeer fijn gehakt
  • 12 zwarte olijven

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de krieltjes op een laag vuur in ongeveer 12 minuten beetgaar.
  2. Maak een dressing van de olijfolie, wijnazijn, zout en gemalen witte peper.
  3. Giet de aardappelen af en doe ze in een diepe schaal.
  4. Schenk de dressing over de nog warme krieltjes en voeg de bosui en het pepertje toe.
  5. Schep voorzichtig om en garneer met de zwarte olijven en het gesnipperde groen van de bosuitjes.