Spaanse salade van nieuwe krieltjes

      Reacties uitgeschakeld voor Spaanse salade van nieuwe krieltjes

 

Spaanse salade van nieuwe krieltjes

Recept printen
Recept categorie: Barbeque/ Salades
Land van herkomst: Spanje
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 450 gr  nieuwe krieltjes
  • 3 eetlepels  olijfolie
  • 1 eetlepel  wijnazijn
  • zout
  • peper
  • 3 fijngesnipperde bosuitjes ( (bewaar het groen))
  • 1 rode peper (van zaad ontdaan en zeer fijn gehakt)
  • 12 olijven

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de krieltjes op een laag vuur in ongeveer 12 minuten beetgaar.
  • Maak een dressing van de olijfolie, wijnazijn, zout en gemalen witte peper.
  • Giet de aardappelen af en doe ze in een diepe schaal.
  • Schenk de dressing over de nog warme krieltjes en voeg de bosui en het pepertje toe.
  • Schep voorzichtig om en garneer met de zwarte olijven en het gesnipperde groen van de bosuitjes.