Spaghetti met mosselsaus

      Geen reacties op Spaghetti met mosselsaus

 

Print

Spaghetti met mosselsaus

Categorie Gerecht met vis, Pasta
Keuken Italiaanse keuken
porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 250 gr gekookte mosselen
  • 400 gr spaghetti
  • 2 el olie
  • zout water
  • 4 grote eieren
  • zout
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • peper
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el gehakte peterselie
  • 1 theelepel oregano
  • 1/8 liter droge witte wijn
  • 1 el tomatenpuree
  • vleesjus in poedervorm voor 1/4 liter vloeistof

Hoe maak ik het klaar:

  • Breng in een grote pan veel water met zout aan de kook. Voeg 1 el olie
  • toe en laat de spaghetti in 12 … 15 minuten gaar koken. Giet de
  • spaghetti in een vergiet, laat ze goed uitlekken en doe ze terug in de
  • pan.
  • Kluts de eieren en breng ze met zout, nootmuskaat en peper op smaak.
  • Schenk de eieren over de spaghetti en laat de massa stollen.
  • Schil voor de mosselsaus de ui en de knoflook en hak ze fijn.
  • Verhit de olie. Voeg de ui, de knoflook, de peterselie en de oregano toe
  • en laat alles circa 3 minuten zachtjes stoven.
  • Strooi het vleesjuspoeder in water en roer het glad.
  • Doe de mosselen, de witte wijn, de tomatenpuree en de vleesjus bij de
  • gestoofde groente. Roer alle ingredienten goed door en laat de saus nog
  • circa 5 minuten trekken. Kruid de saus na en geef ze bij de spaghetti.