Spaghetti met mosselsaus

      Geen reacties op Spaghetti met mosselsaus

 

Spaghetti met mosselsaus

Recept categorie Gerecht met vis, Pasta
Keuken: Italiaanse keuken
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 250 gr gekookte mosselen
  • 400 gr spaghetti
  • 2 el olie
  • zout water
  • 4 grote eieren
  • zout
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • peper
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el gehakte peterselie
  • 1 theelepel oregano
  • 1/8 liter droge witte wijn
  • 1 el tomatenpuree
  • vleesjus in poedervorm voor 1/4 liter vloeistof

Hoe maak ik het klaar?

  1. Breng in een grote pan veel water met zout aan de kook. Voeg 1 el olie
  2. toe en laat de spaghetti in 12 … 15 minuten gaar koken. Giet de
  3. spaghetti in een vergiet, laat ze goed uitlekken en doe ze terug in de
  4. pan.
  5. Kluts de eieren en breng ze met zout, nootmuskaat en peper op smaak.
  6. Schenk de eieren over de spaghetti en laat de massa stollen.
  7. Schil voor de mosselsaus de ui en de knoflook en hak ze fijn.
  8. Verhit de olie. Voeg de ui, de knoflook, de peterselie en de oregano toe
  9. en laat alles circa 3 minuten zachtjes stoven.
  10. Strooi het vleesjuspoeder in water en roer het glad.
  11. Doe de mosselen, de witte wijn, de tomatenpuree en de vleesjus bij de
  12. gestoofde groente. Roer alle ingredienten goed door en laat de saus nog
  13. circa 5 minuten trekken. Kruid de saus na en geef ze bij de spaghetti.