Spareribs II

      Reacties uitgeschakeld voor Spareribs II

Spareribs II

Recept categorie Barbeque, Gerecht met vlees
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 2 kg spareribs krabbetjes
  • 3 eetlepels ketjap
  • 3 eetlepels sherry
  • 1/2 eetlepel abrikozenjam
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • mespunt gemalen kruidnagel
  • mespunt kaneel
  • zout
  • versgemalen peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak een saus van de ketjap, sherry, abrikozenjam, mosterd, tomatenpuree, kruidnagel, kaneel, zout en peper.
  2. Bestrijk de spareribs met de helft van de saus en laat deze 30 minuten intrekken.
  3. Leg de spareribs zo hoog mogelijk boven het vuur op het rooster van de barbecue en rooster ze in 30 minuten per kant gaar en bruin.
  4. Bestrijk ze tijdens het roosteren regelmatig met de resterende saus.