Spareribs II

      Reacties uitgeschakeld voor Spareribs II

Spareribs II

Recept printen
Recept categorie: Barbeque/ met vlees
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 2 kg spareribs (krabbetjes)
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 3 eetlepels sherry
  • 1/2 eetlepel abrikozenjam
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • mespunt kruidnagel
  • mespunt kaneel
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak een saus van de ketjap, sherry, abrikozenjam, mosterd, tomatenpuree, kruidnagel, kaneel, zout en peper.
  • Bestrijk de spareribs met de helft van de saus en laat deze 30 minuten intrekken.
  • Leg de spareribs zo hoog mogelijk boven het vuur op het rooster van de barbecue en rooster ze in 30 minuten per kant gaar en bruin.
  • Bestrijk ze tijdens het roosteren regelmatig met de resterende saus.