Spareribs

      Reacties uitgeschakeld voor Spareribs

 

Spareribs

Recept categorie Gerecht met vlees, Slowcooker
Porties 4
Auteur Mimskeuken.nl

Wat gaat er in?

  • 1,5 kg spareribs
  • 150 ml ahornsiroop of honing (+ 75 ml)
  • 1 eetlepel limoensap
  • 3 eetlepels ketchup (+ 1,5 eetlepel)
  • 1 theelepel mosterd (+ 1/2 theelepel)
  • 1 eetlepel worcestershire saus (+ 1/2 eetlepel)
  • 1 teen knoflook geperst (1/2 teentje)

Wat tussen haakjes staat is pas nodig na het garen!!

Ook nodig:

Hoe maak ik het klaar?

  1. Vet de slowcooker licht in.
  2. Zet de spareribs op hun kant met het vlees tegen de zijkant van de slowcooker en, indien nodig, met de vleeskant op de bodem in de kring van ribs. mocht er een tweede laag nodig zijn, verwissel de binnenste ribs dan halverwege de kooktijd met de buitenste ribs.
  3. Meng de eerste hoeveelheid van de ingrediënten voor de marinade in een kom en giet dit over de ribs heen.
  4. 7-9 uur op laag.
  5. Leg de ribs op een bakplaat aan het einde van de kooktijd.
  6. Pas op, want ze vallen nu makkelijk van het bot af.
  7. Meng de tweede hoeveelheid ingrediënten voor de marinade en smeer de ribs daar voorzichtig mee in.
  8. 5-10 minute onder de gril voor het ultieme bbq effect!