Speculaas rotsjes met chocolade

      Reacties uitgeschakeld voor Speculaas rotsjes met chocolade

Speculaas rotsjes met chocolade

Recept categorie Koek
Extra info Sinterklaas
Totaal tijd 1 Uur 20 minuten
Porties 4 personen
Calorieën 60 kcal
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

25 stuks

  • 200 gram melkchocolade met stukjes karamel in kleine stukjes
  • 100 gram schuddebuikjes (broodbeleg) of grof gebroken kruidnoten

Verder nodig: bakpapier

Hoe maak ik het klaar?

  1. Een stuk bakpapier op een platte schaal of op een plank leggen. Stukjes chocolade in een pannetje doen. In grotere pan een ruime laag water tot tegen de kook aan brengen. Pannetje met chocolade in de pan met water hangen. Zonder roeren chocolade voor driekwart laten smelten. Het pannetje met de chocolade uit het waterbad nemen en roeren tot alle chocolade gesmolten is.

  2. Schuddebuikjes voorzichtig door de gesmolten chocolade scheppen. Met twee dessertlepels kleine bergjes van het chocolademengsel op het bakpapier scheppen. De speculaasrotsjes in de koelkast in ongeveer 1 uur laten opstijven.

Voedingsfeiten
Speculaas rotsjes met chocolade
Hoeveelheid per portie
Calorieën 60 Calorieën van vet 27
% Dagelijkse waarde*
Totaal vet 3g 5%
Totaal koolhydraten 7g 2%
Eiwit 1g 2%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.