Spekkoekmoussetaartje

      Reacties uitgeschakeld voor Spekkoekmoussetaartje

Spekkoekmoussetaartje

Recept categorie Gebak, Koek
Auteur Hans en Liesbeth Grunder

Wat gaat er in?

  • een ½ spekkoek pandan
  • 250 ml slagroom
  • 50 gram suiker
  • 1 eetlepel spekkoekkruiden
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 reep pure chocolade

Ook nodig:

Hoe maak ik het klaar?

  1. Steek met een ring een rondje uit de spekkoek.

  2. Snijd deze in 4 gelijke plakken en leg elk apart op een bordje.
  3. Snijd 2 reepjes spekkoek in kleine blokjes, de rest bewaar je natuurlijk voor bij de koffie 😉
  4. Knip smalle stroken bakpapier (5 cm) en vouw deze strak rondom de spekkoek, maak dicht met een nietje.
  5. Week de gelatine in een bakje met koud water.
  6. Klop de slagroom met de kruiden en suiker lobbig.
  7. Knijp de geweekte gelatine goed uit en los deze op in een pannetje met een klein beetje water.
  8. Als de gelatine opgelost is, voeg je een paar lepels slagroom toe: goed roeren.
  9. Voeg dan het mengsel toe aan de opgeklopte slagroom.
  10. Spuit het slagroommengsel op de spekkoek en zet het een paar uur in de koelkast op om te stijven.
  11. Voor het serveren bakpapier voorzichtig verwijderen, pure chocolade over het taartje raspen en garneer met een paar stukjes spekkoek.