Sperziebonen-gehaktschotel

      Reacties uitgeschakeld voor Sperziebonen-gehaktschotel

Sperziebonen-gehaktschotel

Print
Categorie: Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Ovenschotel
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 750 gr sperziebonen diepvries
  • 15 gr boter
  • 1 ui
  • 300 gr gehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • zout
  • peper
  • 1 theelepel oregano gedroogde
  • 1 theelepel tijm gedroogde
  • boter om in te vetten
  • 125 ml zure room
  • 100 gr geraspte kaas
  • paprikapoeder

Bereidingswijze

  • Kook de bevroren sperziebonen beetgaar en laat ze uitlekken.
  • Verhit de boter, fruit de gepelde en gesnipperde ui hierin en voeg het gehakt toe.
  • Bak het gehakt rul tot het grijs van kleur is.
  • Pers de knoflookteentjes erboven uit en breng het mengsel op smaak met zout, peper, tijm en oregano.
  • Beboter een ovenvaste schaal en leg de helft van de sperziebonen hierin.
  • Leg er het gehaktmengsel op en dek af met de rest van de bonen.
  • Roer de zure room los met de geraspte kaas, voeg naar smaak zout en peper toe en verdeel het mengsel over de sperziebonen.
  • Zet de schaal ± 20 minuten in het midden van een op 200°C voorverwarmde oven.
  • Bestrooi het gerecht voor het serveren met wat paprikapoeder.