Sperziebonen-gehaktschotel

      Reacties uitgeschakeld voor Sperziebonen-gehaktschotel

Sperziebonen-gehaktschotel

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Ovenschotel
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 750 gr sperziebonen diepvries
  • 15 gr boter
  • 1 ui
  • 300 gr gehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • zout
  • peper
  • 1 theelepel oregano gedroogde
  • 1 theelepel tijm gedroogde
  • boter om in te vetten
  • 125 ml zure room
  • 100 gr geraspte kaas
  • paprikapoeder

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de bevroren sperziebonen beetgaar en laat ze uitlekken.
  2. Verhit de boter, fruit de gepelde en gesnipperde ui hierin en voeg het gehakt toe.
  3. Bak het gehakt rul tot het grijs van kleur is.
  4. Pers de knoflookteentjes erboven uit en breng het mengsel op smaak met zout, peper, tijm en oregano.
  5. Beboter een ovenvaste schaal en leg de helft van de sperziebonen hierin.
  6. Leg er het gehaktmengsel op en dek af met de rest van de bonen.
  7. Roer de zure room los met de geraspte kaas, voeg naar smaak zout en peper toe en verdeel het mengsel over de sperziebonen.
  8. Zet de schaal ± 20 minuten in het midden van een op 200°C voorverwarmde oven.
  9. Bestrooi het gerecht voor het serveren met wat paprikapoeder.