Sperziebonen met kip en garnalen

      Reacties uitgeschakeld voor Sperziebonen met kip en garnalen

 

Sperziebonen met kip en garnalen

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met Kip, Zeevruchten
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 225 gr rijstvermicelli mihoen
  • 300 gr kipfilet in smalle reepjes
  • 3 eetlepels olie
  • 1 fijngesneden ui
  • 500 gr schoongemaakte sperziebonen
  • 150 gr gekookte garnaaltjes
  • 3 eetlepels oestersaus
  • 1 dl kippenbouillon
  • 1/2 dl sherry
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Bereid de rijstvermicelli volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit een wok of wijde braadpan, voeg de olie toe en bak de ui met de kip en de sperziebonen in de hete olie tot de kip rondom bruin en gaar is.

  3. Voeg de garnalen, de oestersaus, de kippenbouillon en de sherry toe en roerbak alles 2-3 minuten.

  4. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer het gerecht op een bedje van gare rijstvermicelli.