Sperziebonenlasagne met romige béchamelsaus

      Reacties uitgeschakeld voor Sperziebonenlasagne met romige béchamelsaus

 

Print

Sperziebonenlasagne met romige béchamelsaus

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Pasta
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 50 gr aardappelen
  • zout
  • peper
  • 750 gr sperziebonen
  • 150 gr ontbijtspek in dunne plakjes
  • 2 eetlepels olie
  • 1 fijngesneden ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gr rundergehakt
  • 250 gr ontvelde tomaten in stukjes
  • 1 theelepel tijm fijngesneden

Voor de béchamelsaus:

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de aardappelen 15-20 minuten in ruim water met zout en snijd ze daarna in dunne plakjes.
  • Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in 10 minuten beetgaar.
  • Bak de plakken ontbijtspek in een droge koekenpan krokant.
  • Verhit de olie en bak de ui en de knoflook 10 minuten.
  • Voeg het gehakt toe en bak het rul.
  • Roer de tomaten en de tijm erdoor en laat op zacht vuur nog 10 minuten koken tot een dikke saus is ontstaan.
  • Smelt de boter, roer de bloem erdoor en bak die 3 minuten mee.
  • Voeg al roerend de melk toe, breng de saus aan de kook en laat 10 minuten doorkoken.
  • Breng de saus op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vul een ingevette ovenschaal van 18 x 26 cm als volgt in laagjes: aardappelplakjes, gehaktsaus, spekplakjes, boontjes, béchamelsaus en wat kaas.
  • Herhaal deze laagjes tot de ingredinten op zijn.
  • Eindig met aardappelplakjes, bestrijk deze met béchamelsaus en bestrooi met kaas.
  • Bak de lasagne 45 minuten in het midden van de oven.