Sperziebonenlasagne met romige béchamelsaus

      Reacties uitgeschakeld voor Sperziebonenlasagne met romige béchamelsaus

 

Sperziebonenlasagne met romige béchamelsaus

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Pasta
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 50 gr aardappelen
  • zout
  • peper
  • 750 gr sperziebonen
  • 150 gr ontbijtspek in dunne plakjes
  • 2 eetlepels olie
  • 1 fijngesneden ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gr rundergehakt
  • 250 gr ontvelde tomaten in stukjes
  • 1 theelepel tijm fijngesneden

Voor de béchamelsaus:

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de aardappelen 15-20 minuten in ruim water met zout en snijd ze daarna in dunne plakjes.
  2. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in 10 minuten beetgaar.
  3. Bak de plakken ontbijtspek in een droge koekenpan krokant.
  4. Verhit de olie en bak de ui en de knoflook 10 minuten.
  5. Voeg het gehakt toe en bak het rul.
  6. Roer de tomaten en de tijm erdoor en laat op zacht vuur nog 10 minuten koken tot een dikke saus is ontstaan.
  7. Smelt de boter, roer de bloem erdoor en bak die 3 minuten mee.
  8. Voeg al roerend de melk toe, breng de saus aan de kook en laat 10 minuten doorkoken.
  9. Breng de saus op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
  10. Verwarm de oven voor op 180°C.
  11. Vul een ingevette ovenschaal van 18 x 26 cm als volgt in laagjes: aardappelplakjes, gehaktsaus, spekplakjes, boontjes, béchamelsaus en wat kaas.
  12. Herhaal deze laagjes tot de ingredinten op zijn.
  13. Eindig met aardappelplakjes, bestrijk deze met béchamelsaus en bestrooi met kaas.
  14. Bak de lasagne 45 minuten in het midden van de oven.