Spies met olijven en rivierkreeftjes

      Geen reacties op Spies met olijven en rivierkreeftjes

Spies met olijven en rivierkreeftjes

Recept categorie Gerecht met groenten, Zeevruchten
Porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 4 takjes peterselie
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 24 olijven met zongedroogde tomaten (pot à 290 g)
  • 16 rivierkreeftjes (bakje à 100 g)
  • 2 shoarmabroodjes

Hoe maak ik het klaar?

  1. Peterselie fijnknippen. 

  2. Mayonaise, yoghurt en peterselie mengen. 

  3. Knoflook pellen, boven mayonaise uitpersen en erdoor roeren. 

  4. Met zout en peper op smaak brengen. 

  5. Paprika schoonmaken en in 16 ruitjes snijden. 

  6. Aan prikker achtereenvolgens olijf, paprika, rivierkreeft, olijf, rivierkreeft, paprika en olijf steken. 

  7. Shoarmabroodjes in broodrooster roosteren en in puntjes snijden. 

  8. Spiesjes met broodpuntjes en knoflookdip serveren.

  9. Wijnadvies: Eugëne Loron Mâcon Villages Blanc