Spies van gamba’s en groene asperges

      Geen reacties op Spies van gamba’s en groene asperges

 

Spies van gamba's en groene asperges

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vis, Voorgerecht
Porties 4
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 8 groene asperges
  • 16 gamba´s
  • 8 houten prikkers
  • 2 stengels citroengras
  • 1 teen knoflook
  • 3 cm gemberwortel
  • ½ rode peper
  • 25 gram palmsuiker
  • 3 dl water

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kneus het citroengras en de knoflook. Snijd de gember en de peper klein.
  2. Doe dit samen met de overige ingrediënten in een pan.
  3. Kook dit rustig in tot een stroperige laksaus.
  4. Snijd het uiteinde van de groene asperges en doe de asperges in een stoomovenpan met gaatjes.
  5. Plaats ze in de stoomoven en stoom ze voor 2-4 minuten of gebruik het programma Blancheren. Spoel ze vervolgens koud.
  6. Verdeel de asperge in 3 stukken en spies deze om en om met de gamba´s.
  7. Leg de spiezen in een licht ingevette stoomovenpan met gaatjes en gaar de spiezen op 80 °C gedurende 4-5 minuten.
  8. Bestrijk de spiezen met de laksaus en serveer.

Tips / Opmerkingen

Maak ze kleiner en serveer bij de borrel of maak ze met zalm.