Spijs koek

      Reacties uitgeschakeld voor Spijs koek

Spijs koek

Recept categorie Koek
Extra info Kerst
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 300 gram bloem
  • 250 gram boter
  • 250 gram suiker
  • 1 snufjes zout
  • 100 gram sukade
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 1 theelepels water

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kneedt een zacht deeg van de bloem, zachte boter, suiker en wat zout.

  2. Verdeel het in 2 porties en rol die tussen 2 velletjes plastic folie uit tot 2 ronde lappen, doorsnee 22 cm. 

  3. Bekleed met een lap een ingevette boterkoekvorm. 

  4. Maal de amandelen en de sukade zeer fijn in de keukenmachine.

  5. Voeg de citroenrasp, suiker, en wat water toe en kneed tot het aan elkaar plakt.

  6. Druk het zachtjes uit op de deeglap in de vorm.

  7. Leg de 2e lap erop en bestrijk deze met wat water.

  8. Bak de koek ca. 30 min in een voorverwarmde oven van 200 graden.