Spijs koek

      Reacties uitgeschakeld voor Spijs koek

Spijs koek

Recept printen
Recept categorie: Koek
Dieët / Speciale gelegenheid: Kerst
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 300 gram bloem
  • 250 gram boter
  • 250 gram suiker
  • 1 snufjes zout
  • 100 gram sukade
  • citroen
  • 1 theelepels water

Hoe maak ik het klaar:

  • Kneedt een zacht deeg van de bloem, zachte boter, suiker en wat zout.
  • Verdeel het in 2 porties en rol die tussen 2 velletjes plastic folie uit tot 2 ronde lappen, doorsnee 22 cm. 
  • Bekleed met een lap een ingevette boterkoekvorm. 
  • Maal de amandelen en de sukade zeer fijn in de keukenmachine.
  • Voeg de citroenrasp, suiker, en wat water toe en kneed tot het aan elkaar plakt.
  • Druk het zachtjes uit op de deeglap in de vorm.
  • Leg de 2e lap erop en bestrijk deze met wat water.
  • Bak de koek ca. 30 min in een voorverwarmde oven van 200 graden.