Spinazie champignon gratin

      Geen reacties op Spinazie champignon gratin

 

Spinazie champignon gratin

bijgerecht voor 4 personen
Recept categorie Gerecht met groenten, Ovenschotel
Porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 600 gr diepvries bladspinazie ontdooid
  • 1 teentje knoflook
  • 60 gr boter
  • 3 dl béchamelsaus
  • zout
  • peper
  • 250 gr champignons in plakjes
  • 4 eetlepels slagroom
  • 2 eidooiers

Benodigd:

Hoe maak ik het klaar?

  1. Spinazie uitknijpen.
  2. In helft van boter gehalveerd teentje knoflook in ± 3 minuten zachtjes bruin bakken.
  3. Spinazie toevoegen, ± 4 minuten bakken.
  4. Béchamelsaus verwarmen.
  5. Helft van saus, zout en peper door spinazie roeren.
  6. Overdoen in beboterde ovenschaal.

  7. Grill voorverwarmen.
  8. In rest van boter champignons ± 5 minuten bakken (2 eetlepels champignons uit pan scheppen).
  9. Rest van béchamelsaus in pan schenken.
  10. Slagroom lobbig kloppen.
  11. Eidooiers erdoor kloppen.
  12. Room-eimengsel door champignonmengsel roeren en over spinazie verdelen.
  13. Achtergehouden champignons eropp scheppen.
  14. Onder hete grill in ± 4 minuten laten gratineren.