Spinazie champignon gratin

      Geen reacties op Spinazie champignon gratin

 

Spinazie champignon gratin

bijgerecht voor 4 personen
Print
Categorie: Gerecht met groenten, Ovenschotel
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

  • 600 gr diepvries bladspinazie ontdooid
  • 1 teentje knoflook
  • 60 gr boter
  • 3 dl béchamelsaus
  • zout
  • peper
  • 250 gr champignons in plakjes
  • 4 eetlepels slagroom
  • 2 eidooiers

Benodigd:

Bereidingswijze

  • Spinazie uitknijpen.
  • In helft van boter gehalveerd teentje knoflook in ± 3 minuten zachtjes bruin bakken.
  • Spinazie toevoegen, ± 4 minuten bakken.
  • Béchamelsaus verwarmen.
  • Helft van saus, zout en peper door spinazie roeren.
  • Overdoen in beboterde ovenschaal.
  • Grill voorverwarmen.
  • In rest van boter champignons ± 5 minuten bakken (2 eetlepels champignons uit pan scheppen).
  • Rest van béchamelsaus in pan schenken.
  • Slagroom lobbig kloppen.
  • Eidooiers erdoor kloppen.
  • Room-eimengsel door champignonmengsel roeren en over spinazie verdelen.
  • Achtergehouden champignons eropp scheppen.
  • Onder hete grill in ± 4 minuten laten gratineren.