Spinazie met rijst en pijnboompitten

      Reacties uitgeschakeld voor Spinazie met rijst en pijnboompitten

Spinazie met rijst en pijnboompitten

Dit is een verrukkelijke combinatie van klassieke Egyptische ingrediënten. Spinazie speelt de hoofdrol, maar ook voor de rijst is een mooie rol weggelegd. U kunt dit gerecht als hoofdgerecht serveren, als bijgerecht bij vlees of vis, of als onderdeel van mezze.
Recept printen
Recept categorie: met groenten/ met rijst/ Salades
Land van herkomst: Egypte
Porties: 6
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 grote knoflook
  • een flinke snuf chilipoeder
  • 500 gr verse spinazie (gewassen en uitgelekt)
  • 6 eetlepels rijst
  • citroensap
  • zout (versgemalen zwarte peper)
  • 2 eetlepels pijnboompitten

Hoe maak ik het klaar:

  • Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en voeg de knoflook, het chilipoeder,
  • een flinke snuf zout en de spinazie toe.
  • Laat de spinazie op hoog vuur enkele minuten slinken.
  • Voeg dan de rijst en 2 1/2 dl water toe, breng dit aan de kook en kook alles afgedekt
  • op halfhoog vuur 20-30 minuten tot de rijt gaar is.
  • Voeg het citroensap, naar smaak zwarte peper en de pijnboompitten toe.
  • Serveer de spinazie warm of op kamertemperatuur.