Spinazie uit de oven

      Reacties uitgeschakeld voor Spinazie uit de oven

Spinazie uit de oven

Recept categorie Gerecht met groenten, Ovenschotel
Extra info Vegetarisch
Porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 500 gr spinazie
  • 150 gr zilvervliesrijst
  • 100 gr zachte geitenkaas MonChou of een andere zachte kaas 2-3 eieren
  • 100 gr hazelnoten
  • 1 eetlepel boter
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op ± 220°C.
  2. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  3. Was de spinazie en laat ze op hoog vuur in wat water snel slinken.
  4. Doe de spinazie in een vergiet, snijd ze in het vergiet kleiner en druk er zoveel mogelijk water uit.

  5. Beboter een ovenschotel en leg de rijst erin.
  6. Leg de spinazie daarop en verdeel er de verkruimelde (geiten)kaas en de hazelnoten over.

  7. Klop de eieren los met zout en peper en giet dit over de schotel.
  8. Zet de schotel ± 20 minuten in de oven tot het ei geheel is gestold.
  9. U kunt dit gerecht variëren door bijvoorbeeld de spinazie niet te koken, maar toe te voegen aan een gefruit uitje met knoflook en zo te laten slinken.

  10. Geraspte kaas bovenop is ook lekker.