Spinazie uit de oven

      Reacties uitgeschakeld voor Spinazie uit de oven

Spinazie uit de oven

Print
Categorie: Gerecht met groenten, Ovenschotel
Keyword: Vegetarisch
porties: 2
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 500 gr spinazie
  • 150 gr zilvervliesrijst
  • 100 gr zachte geitenkaas MonChou of een andere zachte kaas 2-3 eieren
  • 100 gr hazelnoten
  • 1 eetlepel boter
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op ± 220°C.
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Was de spinazie en laat ze op hoog vuur in wat water snel slinken.
  • Doe de spinazie in een vergiet, snijd ze in het vergiet kleiner en druk er zoveel mogelijk water uit.
  • Beboter een ovenschotel en leg de rijst erin.
  • Leg de spinazie daarop en verdeel er de verkruimelde (geiten)kaas en de hazelnoten over.
  • Klop de eieren los met zout en peper en giet dit over de schotel.
  • Zet de schotel ± 20 minuten in de oven tot het ei geheel is gestold.
  • U kunt dit gerecht variëren door bijvoorbeeld de spinazie niet te koken, maar toe te voegen aan een gefruit uitje met knoflook en zo te laten slinken.
  • Geraspte kaas bovenop is ook lekker.