Spinaziegalette met Emmentaler

      Geen reacties op Spinaziegalette met Emmentaler

 

Spinaziegalette met Emmentaler

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met kaas, Hartige taart
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Tantefanny.nl

Wat gaat er in?

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 rode ui in ringen gesneden
  • 400 g bladspinazie geblancheerd of ontdooid
  • 1 msp verse nootmuskaat geraspt
  • 50 ml sojasaus
  • 100 g crème fraîche
  • 100 g kaas Emmentaler, geraspt
  • 50 g amandelen geschaafd
  • Olie voor het bakken
  • 1 ei geklutst om te bestrijken

Hoe maak ik het klaar?

  1. De oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
  2. De knoflook en ui aanfruiten in een beetje olie. Doe de spinazie en de nootmuskaat erbij en blus het af met sojasaus. Laat dit ca. 2 min. doorgaren en laat het geheel daarna afkoelen.
  3. Het spinaziemengsel met crème fraîche en kaas vermengen.
  4. Het deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Het spinaziemengsel over het midden van het deeg verdelen, laat een rand van ca. 5 cm over. Bestrijk de deegrand met ei en sla dit over het mengsel heen. De rand nogmaals met ei bestrijken en met de gehakte amandelen bestrooien.
  5. De galette onderin de oven in 35 - 40 min. goudbruin bakken.

Tips / Opmerkingen

wil je iets meer pit, dan kun je de Emmentaler kaas vervangen door geitenkaas of een blauwschimmelkaas of een andere kaas naar keuze.