Spinaziegalette met Emmentaler

      Geen reacties op Spinaziegalette met Emmentaler

 

Print

Spinaziegalette met Emmentaler

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met kaas, Hartige taart
Keyword Vegetarisch
porties 4
Auteur Tantefanny.nl

Wat gaat er in:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 rode ui in ringen gesneden
  • 400 g bladspinazie geblancheerd of ontdooid
  • 1 msp verse nootmuskaat geraspt
  • 50 ml sojasaus
  • 100 g crème fraîche
  • 100 g kaas Emmentaler, geraspt
  • 50 g amandelen geschaafd
  • Olie voor het bakken
  • 1 ei geklutst om te bestrijken

Hoe maak ik het klaar:

  • De oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
  • De knoflook en ui aanfruiten in een beetje olie. Doe de spinazie en de nootmuskaat erbij en blus het af met sojasaus. Laat dit ca. 2 min. doorgaren en laat het geheel daarna afkoelen.
  • Het spinaziemengsel met crème fraîche en kaas vermengen.
  • Het deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Het spinaziemengsel over het midden van het deeg verdelen, laat een rand van ca. 5 cm over. Bestrijk de deegrand met ei en sla dit over het mengsel heen. De rand nogmaals met ei bestrijken en met de gehakte amandelen bestrooien.
  • De galette onderin de oven in 35 - 40 min. goudbruin bakken.

Tips / Opmerkingen

wil je iets meer pit, dan kun je de Emmentaler kaas vervangen door geitenkaas of een blauwschimmelkaas of een andere kaas naar keuze.