Spinazierisotto met gorgonzola

      Reacties uitgeschakeld voor Spinazierisotto met gorgonzola

Spinazierisotto met gorgonzola

Recept categorie Gerecht met rijst
Keuken: Italiaanse keuken
Extra info Vegetarisch
Porties 2 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 200 gram risottorijst (zak à 500 gram)
  • 100 ml witte wijn
  • 300 ml kruidenbouillon (van tablet of poeder)
  • 300 gram panklare spinazie
  • 100 gram gorgonzola (kaas) in stukjes
  • 50 gram geraspte pittige kaas (bijv. grana padano)

Hoe maak ik het klaar?

  1. In pan met dikke bodem 2 eetlepels olie verhitten. 

  2. Ui en rijst 2-3 minuten zachtjes fruiten tot alle rijstkorrels glanzen.

  3. Wijn erbij schenken en op matig vuur vrijwel laten verdampen. 

  4. Scheut bouillon toevoegen en rijst 15 minuten zachtjes laten koken. 

  5. Regelmatig roeren en steeds weer scheut bouillon toevoegen als vorige scheut door rijst is opgenomen. 

  6. In wok 1 eetlepel olie verhitten en spinazie al omscheppend laten slinken. 

  7. Gorgonzola en helft van geraspte kaas door risotto scheppen en laten smelten. 

  8. Spinazie erdoor scheppen en risotto op smaak brengen met zout en peper. 

  9. Risotto afgedekt 5 minuten laten staan. 

  10. Risotto in twee diepe borden scheppen en rest van kaas erover strooien. 

  11. Lekker met tomatensalade.

Tips / Opmerkingen

Tip: De risotto wordt extra smeuïg en wat milder van smaak door 'gormas' te gebruiken, een combinatie van gorgonzola en mascarpone. Deze kaas wordt met een andere lettercombinatie ook wel 'magor' genoemd.

Wijnadvies: Hardys Bin 14 Colombard/Chardonnay