Spinazieschotel

      Reacties uitgeschakeld voor Spinazieschotel

Spinazieschotel

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met kaas, Ovenschotel
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 750 gr aardappelen
  • 1 dl melk
  • 2 gesplitste eieren
  • 30 gr roomboter
  • 500 gr spinazie
  • 200 gr belegen kaas
  • zout
  • nootmuskaat
  • peper
  • klontjes roomboter

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak een puree van de gekookte aardappelen, de melk, de losgeklopte dooiers en de roomboter.

  2. Kook de spinazie tot ze is geslonken.
  3. Laat de groente goed uitlekken, hak hem fijn en meng hem door de aardappelpuree.

  4. Roer er de in blokjes gesneden kaas door en breng het gerecht op smaak met wat zout, peper en nootmuskaat.

  5. Sla de eiwitten stijf en spatel ze door het spinazie-aardappelmengsel.
  6. Schep het in een beboterde ovenschaal en leg de klontjes boter erop.
  7. Dek de schotel af met een deksel en zet hem ± 30 minuten in de op 225°C voorverwarmde oven.