Spinazieschotel

      Reacties uitgeschakeld voor Spinazieschotel

Spinazieschotel

Recept printen
Recept categorie: met groenten/ met kaas/ Ovenschotel
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 750 gr aardappel
  • 1 dl melk
  • 2 gesplitste ei
  • 30 gr roomboter
  • 500 gr spinazie
  • 200 gr belegen kaas
  • zout
  • nootmuskaat
  • peper
  • klontjes roomboter

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak een puree van de gekookte aardappelen, de melk, de losgeklopte dooiers en de roomboter.
  • Kook de spinazie tot ze is geslonken.
  • Laat de groente goed uitlekken, hak hem fijn en meng hem door de aardappelpuree.
  • Roer er de in blokjes gesneden kaas door en breng het gerecht op smaak met wat zout, peper en nootmuskaat.
  • Sla de eiwitten stijf en spatel ze door het spinazie-aardappelmengsel.
  • Schep het in een beboterde ovenschaal en leg de klontjes boter erop.
  • Dek de schotel af met een deksel en zet hem ± 30 minuten in de op 225°C voorverwarmde oven.