Spinaziesoep met ei

      Reacties uitgeschakeld voor Spinaziesoep met ei

 

Spinaziesoep met ei

Recept categorie Gerecht met ei, Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 300 gr verse spinazie
  • 20 gr boter
  • 100 gr champignons
  • citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepel volkorenmeel
  • 4 dl melk
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • een scheutje room
  • 2 hardgekookte eieren

Hoe maak ik het klaar?

  1. de spinazie in het aanhangende water gaar en hak de groente (met een staafmixer)
  2. fijn.
  3. Bak de met citroensap besprenkelde in plakjes gesneden champignons, af en toe
  4. roerend, in de boter tot al het vocht is verdwenen.
  5. Pers er het knoflookteentje boven uit en roer, als het vocht is verdampt, het meel door
  6. de champignons.
  7. Laat dit op zacht vuur 2 minuten doorwarmen en voeg dan in twee keer de melk toe.
  8. Blijf roeren tot het geheel is gebonden.
  9. Doe er de fijngehakte gemalen spinazie erbij en leng het zo nodig met water aan.
  10. Breng de soep op smaak met peper, zout, nootmuskaat en eventueel room.
  11. Doe de soep in soepkommen of -borden.
  12. Snijd de gepelde eieren in plakjes en leg die voorzichtig op de soep.