Spinaziesoep met zalm en dille

      Reacties uitgeschakeld voor Spinaziesoep met zalm en dille

Spinaziesoep met zalm en dille

Print
Categorie: Gerecht met vis, Soepen
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 1 eetlepel boter
  • 3 fijngesneden sjalotjes
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 400 gr verse spinazie in reepjes
  • 1/2 liter kippenbouillon van tablet
  • 2 dl slagroom
  • zout
  • peper
  • 250 gr gerookte zalm in mooie lange reepjes
  • 2 eetlepels fijngesneden dille

Bereidingswijze

  • Bak de sjalot en de knoflook ± 5 minuten in de boter.
  • Voeg de spinazie toe en laat die al omscheppend slinken.
  • Voeg de bouillon toe, breng de soep aan de kook en laat haar op zacht vuur ± 15 minuten koken.
  • Pureer en zeef de soep.
  • Roer de slagroom en zout en peper door de soep.
  • Verwarm de soep goed en roer er de zalm en de dille door.