Spinaziesoep met zalm en dille

      Reacties uitgeschakeld voor Spinaziesoep met zalm en dille

Spinaziesoep met zalm en dille

Recept categorie Gerecht met vis, Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 eetlepel boter
  • 3 fijngesneden sjalotjes
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 400 gr verse spinazie in reepjes
  • 1/2 liter kippenbouillon van tablet
  • 2 dl slagroom
  • zout
  • peper
  • 250 gr gerookte zalm in mooie lange reepjes
  • 2 eetlepels fijngesneden dille

Hoe maak ik het klaar?

  1. Bak de sjalot en de knoflook ± 5 minuten in de boter.
  2. Voeg de spinazie toe en laat die al omscheppend slinken.
  3. Voeg de bouillon toe, breng de soep aan de kook en laat haar op zacht vuur ± 15 minuten koken.

  4. Pureer en zeef de soep.
  5. Roer de slagroom en zout en peper door de soep.
  6. Verwarm de soep goed en roer er de zalm en de dille door.