Spinaziestamppot met uitgebakken spekjes en kaas

      Reacties uitgeschakeld voor Spinaziestamppot met uitgebakken spekjes en kaas

 

Print

Spinaziestamppot met uitgebakken spekjes en kaas

Categorie Gerecht met groenten, Stamppot
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 kg aardappelen
  • zout peper
  • 1 kilo verse spinazie
  • boter
  • 200 gr spekblokjes
  • 2 dl melk
  • 150 gr geraspte kaas

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de aardappelen in weinig water met zout in ± 20 minuten gaar.
  • Snijd intussen de spinazie in smalle reepjes.
  • Bak de spekjes in wat boter uit.
  • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er dan de spekjes met het spekvet door.
  • Roer op laag vuur de melk, de kaas en de spinazie door de puree.
  • Breng op smaak met zout en peper en warm het geheel goed door.