Spinaziestamppot met uitgebakken spekjes en kaas

      Reacties uitgeschakeld voor Spinaziestamppot met uitgebakken spekjes en kaas

 

Spinaziestamppot met uitgebakken spekjes en kaas

Recept categorie Gerecht met groenten, Stamppot
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 kg aardappelen
  • zout peper
  • 1 kilo verse spinazie
  • boter
  • 200 gr spekblokjes
  • 2 dl melk
  • 150 gr geraspte kaas

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de aardappelen in weinig water met zout in ± 20 minuten gaar.
  2. Snijd intussen de spinazie in smalle reepjes.
  3. Bak de spekjes in wat boter uit.
  4. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er dan de spekjes met het spekvet door.
  5. Roer op laag vuur de melk, de kaas en de spinazie door de puree.
  6. Breng op smaak met zout en peper en warm het geheel goed door.