Spitskool-brieschotel

      Reacties uitgeschakeld voor Spitskool-brieschotel

 

Print

Spitskool-brieschotel

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met kaas
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 spitskool
  • 1 kg aardappelen
  • 250 gr brie
  • 4 tomaten
  • oregano
  • basilicum
  • gemberwortel
  • sesamzaad

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd de spitskool fijn en roerbak hem in een wok.
  • Kook de aardappelen en maak er puree van.
  • Snijd de tomaten en de brie in plakjes.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Doe een laag spitskool in een ovenschaal, leg er de helft van de brie op en weer een laag spitskool.
  • Leg de tomaat erop en bestrooi die met de kruiden.
  • Schep hierop de aardappelpuree en strijk die glad.
  • Verdeel er de rest van de brie over en strooi daar tenslotte sesamzaadjes over.
  • Zet de schaal minstens 30 minuten in de oven.