Spitskool-brieschotel

      Reacties uitgeschakeld voor Spitskool-brieschotel

 

Spitskool-brieschotel

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met kaas
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 spitskool
  • 1 kg aardappelen
  • 250 gr brie
  • 4 tomaten
  • oregano
  • basilicum
  • gemberwortel
  • sesamzaad

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de spitskool fijn en roerbak hem in een wok.
  2. Kook de aardappelen en maak er puree van.
  3. Snijd de tomaten en de brie in plakjes.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C.
  5. Doe een laag spitskool in een ovenschaal, leg er de helft van de brie op en weer een laag spitskool.

  6. Leg de tomaat erop en bestrooi die met de kruiden.
  7. Schep hierop de aardappelpuree en strijk die glad.
  8. Verdeel er de rest van de brie over en strooi daar tenslotte sesamzaadjes over.
  9. Zet de schaal minstens 30 minuten in de oven.