Spitskoolstamppot met beenham

      Geen reacties op Spitskoolstamppot met beenham

 

Spitskoolstamppot met beenham

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
Porties 4 personen
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 1200 gram aardappelen
  • 1 spitskool
  • 1 tl komijnzaad geroosterd of poeder
  • 100 gram roomboter
  • 1 beenham naturel
  • 2 el grove mosterd
  • 3 el ahornsiroop

Hoe maak ik het klaar?

  1. Stoom of kook de aardappels gaar.
  2. Snijd de spitskool grof. Stoof de spitskool beetgaar in de roomboter met de komijn en breng op smaak met peper en zout.
  3. Smeer de beenham in met de mosterd en ahornsiroop. Gaar intussen de beenham in de oven tot een kern van 67 °C en oven temperatuur van 160 °C. Dit zal ongeveer 60 minuten duren.
  4. Als de aardappels gaar zijn, stamp deze dan grof en meng met de spitskool. Tip: lekker als de stamppot nog een beetje structuur heeft, oftewel: de spitskool niet te gaar en de aardappels niet te fijn.
  5. Snijd de beenham in plakken en serveer met de stamppot. De mosterd/ahornsiroop is lekker als jus.