Spitskoolstamppot met beenham

      Geen reacties op Spitskoolstamppot met beenham

 

Spitskoolstamppot met beenham
Print

Spitskoolstamppot met beenham

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
porties 4 personen
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in:

  • 1200 gram aardappelen
  • 1 spitskool
  • 1 tl komijnzaad geroosterd of poeder
  • 100 gram roomboter
  • 1 beenham naturel
  • 2 el grove mosterd
  • 3 el ahornsiroop

Hoe maak ik het klaar:

  • Stoom of kook de aardappels gaar.
  • Snijd de spitskool grof. Stoof de spitskool beetgaar in de roomboter met de komijn en breng op smaak met peper en zout.
  • Smeer de beenham in met de mosterd en ahornsiroop. Gaar intussen de beenham in de oven tot een kern van 67 °C en oven temperatuur van 160 °C. Dit zal ongeveer 60 minuten duren.
  • Als de aardappels gaar zijn, stamp deze dan grof en meng met de spitskool. Tip: lekker als de stamppot nog een beetje structuur heeft, oftewel: de spitskool niet te gaar en de aardappels niet te fijn.
  • Snijd de beenham in plakken en serveer met de stamppot. De mosterd/ahornsiroop is lekker als jus.