Spitskoolstamppot met chorizo en rookworst

      Reacties uitgeschakeld voor Spitskoolstamppot met chorizo en rookworst
Print

Spitskoolstamppot met chorizo en rookworst

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 kg spitskool
  • 750 gr kruimige aardappelen
  • 1 grote ui
  • 150 gr chorizo
  • 1 theelepel tijm
  • 1/2 vleesbouillontablet
  • 1 theelepel karwijzaad = kummel
  • 1 rookworst van ± 250 gr

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak de spitskool schoon, was hem en in repen (of gebruik gesneden kool).
  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukken.
  • Pel de ui, halveer hem en snijd de helften in stukken.
  • Snijd de chorizo in stukjes en bak die in 4 minuten zachtjes uit.
  • Schep ze op een bord.
  • Fruit de ui ± 1 minuut zachtjes in het bakvet en bak de spitskool, de aardappelen en de tijm na 2 minuten mee.
  • Verkruimel het bouillontablet erboven en voeg ± 11/2 dl water en het karwijzaad toe.
  • Leg het deksel schuin op de pan en kook het geheel, onder regelmatig omscheppen, in ± 20 minuten zachtjes gaar.
  • Snijd intussen de rookworst in plakjes.
  • Giet de aardappelen en de spitskool af en stamp ze goed door elkaar.
  • Schep de rookworst en de chorizo erdoor en warm de stamppot nog even door.