Spruitjesstamppot met kruidenroomkaas

      Reacties uitgeschakeld voor Spruitjesstamppot met kruidenroomkaas

Spruitjesstamppot met kruidenroomkaas

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met kaas, Stamppot
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 kg aardappelen
  • 750 gr spruitjes
  • zout
  • 2 dl melk
  • 200 gr kruidenroomkaas

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil de aardappelen en verdeel ze in vieren.
  2. Maak de spruitjes schoon, halveer de grote exemplaren en laat de kleinere heel.
  3. Zet de aardappelen en de spruitjes samen op in een bodem water met zout, laat ze in 20-25 minuten gaar worden en giet het overtollige vocht af.

  4. Breng in een steelpan de melk aan de kook en leg er de kruidenroomkaas in, zodat die kan smelten.

  5. Stamp intussen de aardappelen en de spruitjes fijn.
  6. Schenk het kaas-melkmengsel over de stamppot en roer alles door elkaar.
  7. Dien de stamppot heet op.