Spruitjesstamppot met kruidenroomkaas

      Reacties uitgeschakeld voor Spruitjesstamppot met kruidenroomkaas
Print

Spruitjesstamppot met kruidenroomkaas

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met kaas, Stamppot
Keyword Vegetarisch
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 kg aardappelen
  • 750 gr spruitjes
  • zout
  • 2 dl melk
  • 200 gr kruidenroomkaas

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de aardappelen en verdeel ze in vieren.
  • Maak de spruitjes schoon, halveer de grote exemplaren en laat de kleinere heel.
  • Zet de aardappelen en de spruitjes samen op in een bodem water met zout, laat ze in 20-25 minuten gaar worden en giet het overtollige vocht af.
  • Breng in een steelpan de melk aan de kook en leg er de kruidenroomkaas in, zodat die kan smelten.
  • Stamp intussen de aardappelen en de spruitjes fijn.
  • Schenk het kaas-melkmengsel over de stamppot en roer alles door elkaar.
  • Dien de stamppot heet op.