Stampotje rode biet

      Reacties uitgeschakeld voor Stampotje rode biet

 

Print

Stampotje rode biet

Categorie Stamppot
Keyword Zoutarm
porties 2
Calorieën 535kcal
Auteur De Nierstichting

Wat gaat er in:

  • 600 gram aardappelen
  • 500 gram gare rode bietjes
  • 1 kleine ui
  • 3 kruidnagels
  • 1 laurierblad
  • azijn
  • 1 theelepel suiker
  • 100 ml bouillon met minder zout
  • 1 bosuitje

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  • Maak de bietjes schoon en snijd ze in reepjes.
  • Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  • Verwarm de bietjes in een bodempje water met de ui, de kruidnagels, het laurierblad, wat azijn en suiker.
  • Giet de gare aardappelen af en stamp ze fijn.
  • Meng er de bietjes door en maak er met de hete bouillon een smeuïge stamppot van.
  • Snijd het bosuitje in ringen en meng ze door de stamppot.

Tips / Opmerkingen

Ingrediënten over?

Bosuitjes: Gebruik de rest van de bosuitjes gesnipperd op brood, door de soep of in een
salade. Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast

Menusuggestie

Lekker met een runderworstje.
Hiervoor heb je nodig...
• 2 runderbraadworstjes
• 1 eetlepel vloeibare margarine

Nutrition

Calorieën: 535kcal | Carbohydrates: 65g | Eiwit: 25g | Fat: 15g | Verzadigd vet: 5g | Fiber: 10g | Suiker: 15g | Calcium: 1.8%