Stamppot andijvie speciaal

      Reacties uitgeschakeld voor Stamppot andijvie speciaal

 

Stamppot andijvie speciaal

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
Porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 kg aardappelen
  • 1 struik andijvie
  • 300 gr verse worst met vel, in plakjes van 1-2 cm dik
  • 1 klein blikje ananas stukjes
  • 250 gr licht belegen kaas in blokjes

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil en was de aardappelen en zet ze met water en zout op.
  2. Verhit de boter in een braadpan en bak de verse worst hierin.
  3. Was de andijvie, snijd de helft in grove repen en leg die na de helft van de kooktijd van de aardappelen bovenop de aardappelen in de pan.

  4. Snijd de rest in smalle reepjes.
  5. Giet het gerecht, als de aardappelen gaar zijn, af en stamp het met de pureestamper door elkaar.

  6. Werk er vervolgens de worst (met het bakvet), de kaasblokjes, de ananas en de rauwe andijvie door en maak het eventueel wat samenhangender met een scheutje melk.

  7. Breng de stamppot op smaak met peper en warm hem nog even goed door.