Stamppot andijvie speciaal

      Reacties uitgeschakeld voor Stamppot andijvie speciaal

 

Print

Stamppot andijvie speciaal

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 kg aardappelen
  • 1 struik andijvie
  • 300 gr verse worst met vel, in plakjes van 1-2 cm dik
  • 1 klein blikje ananas stukjes
  • 250 gr licht belegen kaas in blokjes

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil en was de aardappelen en zet ze met water en zout op.
  • Verhit de boter in een braadpan en bak de verse worst hierin.
  • Was de andijvie, snijd de helft in grove repen en leg die na de helft van de kooktijd van de aardappelen bovenop de aardappelen in de pan.
  • Snijd de rest in smalle reepjes.
  • Giet het gerecht, als de aardappelen gaar zijn, af en stamp het met de pureestamper door elkaar.
  • Werk er vervolgens de worst (met het bakvet), de kaasblokjes, de ananas en de rauwe andijvie door en maak het eventueel wat samenhangender met een scheutje melk.
  • Breng de stamppot op smaak met peper en warm hem nog even goed door.