Stamppot boerenkool makreel

      Reacties uitgeschakeld voor Stamppot boerenkool makreel

Stamppot boerenkool makreel

Recept categorie Gerecht met vis, Stamppot
Extra info Zoutarm
Totaal tijd 30 minuten
Porties 2
Calorieën 690 kcal
Auteur De Nierstichting

Wat gaat er in?

  • 600 gram aardappelen
  • 750 gram panklare boerenkool
  • 150 ml halfvolle melk
  • 2 augurken
  • 200 gram gestoomde makreel

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  2. Breng de aardappelen met de boerenkool in een bodempje water aan de kook. Kook dit in ca. 25 minuten gaar.
  3. Breng de melk aan de kook.
  4. Stamp de aardappelen met de boerenkool klein en maak er met hete melk een stamppot van.
  5. Hak de augurkjes klein en meng ze er door.
  6. Verdeel de makreel in stukjes en leg ze op de stamppot.

Tips / Opmerkingen

Ingrediënten over? Gestoomde makreel: Gestoomde makreel kan min of meer ongemerkt bederven. Daarom moet bij voorverpakte gestoomde vis goed op de houdbaarheidsdatum gelet worden en moet het bewaard worden en in de koelkast bij 4°C. Na opening van de verpakking is gestoomde makreel nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor niet verpakte gestoomde makreel. Eet gestoomde makreel op brood of bij de warme maaltijd.

Voedingsfeiten
Stamppot boerenkool makreel
Hoeveelheid per portie
Calorieën 690 Calorieën van vet 270
% Dagelijkse waarde*
Totaal vet 30g 46%
Verzadigd vet 7g 35%
Zout 1.1mg 0%
Totaal koolhydraten 65g 22%
Voedingsvezels 10g 40%
Suikers 5g
Eiwit 35g 70%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.