Stamppot boerenkool makreel

      Reacties uitgeschakeld voor Stamppot boerenkool makreel
Print

Stamppot boerenkool makreel

Categorie Gerecht met vis, Stamppot
Keyword Zoutarm
Totale tijd 30 minuten
porties 2
Calorieën 690kcal
Auteur De Nierstichting

Wat gaat er in:

  • 600 gram aardappelen
  • 750 gram panklare boerenkool
  • 150 ml halfvolle melk
  • 2 augurken
  • 200 gram gestoomde makreel

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  • Breng de aardappelen met de boerenkool in een bodempje water aan de kook. Kook dit in ca. 25 minuten gaar.
  • Breng de melk aan de kook.
  • Stamp de aardappelen met de boerenkool klein en maak er met hete melk een stamppot van.
  • Hak de augurkjes klein en meng ze er door.
  • Verdeel de makreel in stukjes en leg ze op de stamppot.

Tips / Opmerkingen

Ingrediënten over? Gestoomde makreel: Gestoomde makreel kan min of meer ongemerkt bederven. Daarom moet bij voorverpakte gestoomde vis goed op de houdbaarheidsdatum gelet worden en moet het bewaard worden en in de koelkast bij 4°C. Na opening van de verpakking is gestoomde makreel nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor niet verpakte gestoomde makreel. Eet gestoomde makreel op brood of bij de warme maaltijd.

Nutrition

Calorieën: 690kcal | Carbohydrates: 65g | Eiwit: 35g | Fat: 30g | Verzadigd vet: 7g | Zout: 1.1mg | Fiber: 10g | Suiker: 5g