Stamppot boerenkool

      Reacties uitgeschakeld voor Stamppot boerenkool
Print

Stamppot boerenkool

Categorie Gerecht met groenten, Stamppot
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 750 gr gesneden boerenkool
  • 1 1/2 kg aardappelen afkokers
  • 25 gr boter
  • 2 eetlepels Maleise roerbakolie
  • zout peper
  • 1 dl hete melk

Hoe maak ik het klaar:

  • Pel en snipper de ui en de knoflook.
  • Was de kool.
  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukken.
  • Verhit de boter met de olie in een ruime pan en fruit de ui met de knoflook al omscheppend 5 minuten op halfhoog vuur.
  • Schep er de kool met aanhangend water door en laat de kool al omscheppend slinken.
  • Leg de aardappelen op de groente, voeg naar smaak zout toe en kook alles in ± 25 minuten gaar.
  • Voeg de melk toe, stamp alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout.