Stamppot boerenkool

      Reacties uitgeschakeld voor Stamppot boerenkool

Stamppot boerenkool

Recept categorie Gerecht met groenten, Stamppot
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 750 gr gesneden boerenkool
  • 1 1/2 kg aardappelen afkokers
  • 25 gr boter
  • 2 eetlepels Maleise roerbakolie
  • zout peper
  • 1 dl hete melk

Hoe maak ik het klaar?

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook.
  2. Was de kool.
  3. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukken.
  4. Verhit de boter met de olie in een ruime pan en fruit de ui met de knoflook al omscheppend 5 minuten op halfhoog vuur.

  5. Schep er de kool met aanhangend water door en laat de kool al omscheppend slinken.
  6. Leg de aardappelen op de groente, voeg naar smaak zout toe en kook alles in ± 25 minuten gaar.

  7. Voeg de melk toe, stamp alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout.