Stamppot friséesla met paprikarelish

      Reacties uitgeschakeld voor Stamppot friséesla met paprikarelish

Stamppot friséesla met paprikarelish

Recept categorie Gerecht met groenten, Stamppot
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 250 gr groene paprika in reepjes
  • 250 gr rode paprika in reepjes
  • 125 gr uien in ringen
  • 1 1/2 dl witte wijnazijn
  • 150 gr suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 eetlepel mosterdzaad
  • 1 theelepel Worcestershiresauce
  • 1 1/2 kg aardappelen
  • 2 dl melk
  • 40 gr boter
  • zout, versgemalen peper, nootmuskaat
  • 300 gr friséesla in reepjes
  • 150 gr grofgehakte ongezouten cashewnoten
  • 150 gr mosterdkaas in blokjes

Hoe maak ik het klaar?

  1. Bereid de paprikarelish minstens 2 uur van te voren.
  2. Breng hiervoor de paprika en de uien met de azijn, de suiker, zout en het mosterdzaad
  3. aan de kook en laat 30 minuten zacht koken.
  4. Breng de relish op smaak met de Worcestershiresauce en laat afkoelen.
  5. Kook de aardappelen gaar, giet ze af stamp ze fijn en roer er de melk, de boter, zout,
  6. peper en nootmuskaat door tot een stevige, pittige puree ontstaat.
  7. Schep de friséesla, de gehakte noten en de kaasblokjes door de aardappelpuree en
  8. warm de slastamppot omscheppend op laag vuur goed door.
  9. Let op dat de kaasblokjes niet uitsmelten.
  10. Serveer de paprikarelish er apart bij.