Stamppot groene kool met komijnekaas

      Reacties uitgeschakeld voor Stamppot groene kool met komijnekaas

Stamppot groene kool met komijnekaas

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met kaas, Stamppot
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 750 gr aardappelen
  • 1 niet te grote groene kool
  • 1 ui
  • 200 gr komijnekaas in blokjes
  • wat melk
  • zout peper
  • 25 gr boter om in te bakken
  • 1 theelepel kerriepoeder

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar.
  2. Snipper de ui en fruit die in een grote bakpan met wat boter.
  3. Snijd de kool en doe die erbij.
  4. Strooi er wat zout, peper en het kerriepoeder over en bak het groentemengsel onder af en toe roeren gaar.

  5. Giet de aardappelen af, doe er een scheutje melk bij en maak er puree van.
  6. Stamp er het groentemengsel door en schep er al laatste de kaasblokjes door.