Stamppot met chorizo en komkommer

      Reacties uitgeschakeld voor Stamppot met chorizo en komkommer
Print

Stamppot met chorizo en komkommer

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 1/2 kg aardappelen
  • zout peper
  • 2 kleine komkommers
  • 1 winterwortel
  • 400 gr chorizo in dikke plakken
  • 50 gr kruidenboter
  • selderijzout
  • 2 eetlepels bladselderij fijngehakt

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de geschilde aardappelen in water met wat zout gaar.
  • Schil de komkommer, schrap de zaadjes eruit en rasp het vruchtvlees grof.
  • Bestrooi met zout en laat de komkommer even in een vergiet uitlekken.
  • Schrap de wortel en rasp hem fijn.
  • Snijd de chorizo in blokjes.
  • Stamp de aardappelen met de boter en enkele lepels kookvocht fijn en schep er de komkommer, de wortel, de chorizo, veel peper en wat (selderij)zout door.
  • Warm de stamppot nog even door en bestrooi met wat selderij.