Stamppot met kerstomaatjes, ham en mozzarella

      Reacties uitgeschakeld voor Stamppot met kerstomaatjes, ham en mozzarella

 

Print

Stamppot met kerstomaatjes, ham en mozzarella

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 /2 kg aardappelen
  • versgemalen zout en peper
  • 1 1/2 dl melk
  • 1/2 dl Room Culinair
  • 2 eetlepels boter
  • 1 bakje kerstomaatjes
  • 200 gr gegrilde achterham dikke plak
  • 2 eetlepels bieslook fijngesneden
  • 2 bolletjes mozzarella
  • 2 eetlepels pijnboompitten

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Kook de aardappelen met weinig zout in ± 20 minuten gaar.
  • Giet ze af en stamp ze grof.
  • Voeg zoveel melk, Room Culinair en boter toe, dat een smeuïge puree ontstaat en breng deze op smaak met zout en peper.
  • Snijd de kerstomaatjes in vieren en de ham in reepjes.
  • Schep de tomaatjes, de ham en de bieslook door de aardappelpuree en doe deze over in een ingevette ovenschaal.
  • Snijd de mozzarella in dunne plakken en leg die op de stamppot.
  • Verdeel de pijnboompitten erover en laat het gerecht onder de hete grill in ± 5 minuten licht kleuren.