Stamppot met paksoi

      Reacties uitgeschakeld voor Stamppot met paksoi

 

Print

Stamppot met paksoi

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met kaas, Stamppot
Keyword Vegetarisch
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 1/2 kg aardappelen
  • zout peper
  • 2 grote uien
  • 400 gr paksoi
  • 2 eetlepels bloem
  • 20 gr boter
  • 1 bekertje zure room
  • 2 eetlepels piccalilly

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de geschilde aardappelen in water met wat zout gaar.
  • Pel de ui en snijd hem in ringen.
  • Snijd de paksoi in dunne repen en de kaas in blokjes.
  • Wentel de uiringen door de bloem en bak ze in de hete boter bruin.
  • Stamp de aardappelen met enkele lepels kookvocht fijn en schep er de paksoi, de kaas, de zure room, de piccalilly en wat peper en zout door.
  • Warm de stamppot goed door, garneer met de uiringen en serveer met een gebakken schnitzel.