Stamppot met zoete aardappel, paksoi en kip

      Reacties uitgeschakeld voor Stamppot met zoete aardappel, paksoi en kip

 

Stamppot met zoete aardappel, paksoi en kip

Recept categorie Gerecht met gevogelte, Gerecht met Kip, Stamppot
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 2 dl melk
  • 400 gr kipfilet
  • 2 eetlepels oosterse roerbakolie
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 1/2 kg zoete aardappelen
  • 2 eetlepels boter
  • versgemalen zout en peper
  • 2 struikjes mini-paksoi
  • enkele takjes verse koriander

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de kipfilet in reepjes, bestrooi ze met zout en peper en bak ze in de verhitte roerbakolie omscheppend goudbruin en gaar.

  2. Roer de ketjap en de tomatenpuree erdoor.
  3. Kook de aardappelen met wat zout in ± 20 minuten gaar.
  4. Giet ze af en stamp ze grof.
  5. Voeg zoveel melk en boter toe, dat een smeuïge puree ontstaat en breng deze op smaak met zout en peper.

  6. Snijd de paksoi in repen, schep ze door de aardappelpuree en warm goed door.
  7. Schep de puree in kommen en verdeel de kip erover.
  8. Garneer met de koriander.