Stamppot paksoi met champignons en tempé

      Reacties uitgeschakeld voor Stamppot paksoi met champignons en tempé
Print

Stamppot paksoi met champignons en tempé

Categorie Gerecht met groenten, Stamppot
Keyword Vegetarisch, Zoutarm
porties 2
Calorieën 460kcal
Auteur De Nierstichting

Wat gaat er in:

  • 500 gram aardappelen
  • 150 gram champignons
  • 1 kleine ui
  • 1 struik paksoi
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 150 gram tempé
  • gemberpoeder
  • gemalen komijn of koriander
  • 150 ml halfvolle melk
  • nootmuskaat

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  • Maak de groente schoon.
  • Snijd de champignons in kwarten, de ui in snippers en de paksoi in repen.
  • Snijd de tempé in blokjes.
  • Fruit de ui in de margarine glazig.
  • Bak de tempé mee bruin.
  • Strooi er wat gemberpoeder en gemalen komijn of koriander over.
  • Bak de champignons en de paksoi kort mee.
  • Verwarm de melk.
  • Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
  • Schep het paksoimengsel er door.

Nutrition

Calorieën: 460kcal | Carbohydrates: 50g | Fat: 15g | Verzadigd vet: 3g | Zout: 0.3mg | Fiber: 10g | Suiker: 10g