Stamppot raapstelen met kaas

      Reacties uitgeschakeld voor Stamppot raapstelen met kaas

Stamppot raapstelen met kaas

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met kaas, Stamppot
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 1/4 kg aardappelen
  • 3 bosjes raapstelen
  • 250 gr jong belegen kaas
  • 1 dl melk
  • 20 gr boter
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook 11/4 kg aardappelen in water met zoutgaar.
  2. Maak 3 bosjes raapstelen schoon en snijd ze in grove stukken.
  3. Snijd 250 gr (jong) belegen kaas in blokjes.
  4. Stamp de aardappelen fijn en roer ze met 20 gr boter en ± 1 dl melk tot puree.
  5. Roer de raapstelen en de kaas door de puree en breng de stamppot op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

  6. Lekker met gefruite uitjes en extra geraspte kaas.