Stamppot raapstelen met kaas

      Reacties uitgeschakeld voor Stamppot raapstelen met kaas
Print

Stamppot raapstelen met kaas

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met kaas, Stamppot
Keyword Vegetarisch
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 1/4 kg aardappelen
  • 3 bosjes raapstelen
  • 250 gr jong belegen kaas
  • 1 dl melk
  • 20 gr boter
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook 11/4 kg aardappelen in water met zoutgaar.
  • Maak 3 bosjes raapstelen schoon en snijd ze in grove stukken.
  • Snijd 250 gr (jong) belegen kaas in blokjes.
  • Stamp de aardappelen fijn en roer ze met 20 gr boter en ± 1 dl melk tot puree.
  • Roer de raapstelen en de kaas door de puree en breng de stamppot op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Lekker met gefruite uitjes en extra geraspte kaas.